Seuraava Nummijärvi Fly In järjestetään 7 - 8.3.2020!

Kiitos kaikille Nummijärvi Fly in 2019 vierailijoille! Tapahtumassa vieraili 25 lentokonetta, 1 autogyro ja 1 helikopteri.

Sakari Korpelan laatiman loistavan yhteenvedon Nummijärvi Fly In 2019 viikonlopusta voit lukea tästä.

V.2019 kuvat:

Johan Hagström / Vasabladet juttu + kuvat

Anette Kulmalan video lauantailta 9.3.2019

Pekka Suovaara

Lisää kuvia ao.Facebook- sivuilla!

Nummijärvi Fly In 2019 Facebookissa

Nummijärvi Fly In on ilmailupiireissä perinteeksi muodostunut lentäjien kokoontuminen ja lentokaudenavaus aina maaliskuun toisena viikonloppuna Kauhajoella Nummijärven jäälentopaikalla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran pienimuotoisena kokoontumisajona vuonna 2003. Joten tänä vuonna Nummijärvi Fly In täyttää 16 vuotta! Lentokerho Air Pilot ry:n toimesta tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta nykyiseen laajuuteensa ilmailijoiden talvilentokauden päätapahtumaksi. Lentosään suosiessa jäälentopaikalla vierailee noin 50 - 60 ilma-alusta, mm. yksi- ja kaksimoottorikoneita, ultrakevyitä, , helikoptereita, autogyroja, riippu- ja varjoliitimiä, paramotoristeja, laskuvarjohyppääjiä, lennokkiharrastajia ja kuumailmapalloja.

Vuonna 2017 tapahtumaan osallistui 56 ilma-alusta, joista 49 lentokonetta, 3 helikopteria, autogyroa ja 1 kuumailmapallo. Lisäksi suuri joukko laskuvarjohyppääjiä, useita lennokkeja ja kuusi siirrettävää saunaa.

Tapahtumassa on mahdollisuus päästä myös itse lentokoneen kyytiin osallistumalla esittelykurssillle!

Järven jäällä lämpiävät myös siirrettävät saunat sekä jäähän on rakennettu avanto!

OHJELMA:

Perjantaina 8.3.2019 Air Pilotin väki rakentaa tapahtumassa tarvittavat muut rakenteet kuten kahvion, kuulutukset, lennonsuunnittelutilat, sähkön tarpeet, jne. Osa lentäjistä saapuu koneillaan paikalle jo perjantaina. Lentäjille perjantai-illalla Camping rantasauna kuumana ja ravintolassa karaokea. 

Lauantai 9.3.2019 klo 10 - 17 on yleisölle ja lentäjille suunnattu tapahtuman pääpäivä, jolloin jäälentopaikalle laskeutuu suurin osa vierailevista koneista. Lentotoiminta on täydessä vauhdissa aamusta aina auringonlaskuun. Vuosi vuodelta tapahtuma kerää jäälle yhä enemmän myös ilmailusta kiinnostunutta yleisöä. Ilmailuvalokuvaajille tilaisuus on talvimaisemineen ainutlaatuinen, kuvattavana on lähes kaikki harrasteilmailun lajit. 

Lauantai-illalla lentotoiminnan rauhoittuessa lentäjät siirtyvät leirintäalueen ravintolaan kuuntelemaan ilmailuaiheista luentoa. Klo 18 - 19 Anne Hautaluoman esitys: Nainen helikopterilentäjänä.

Ilta jatkuu lentäjien rantasaunavuorolla ja ruokaillen. Naislentäjille ja lentäjien vaimoille on järjestetty oma saunatilaisuus läheisen Majaniemen leirikeskukseen aikaisempien vuosien tapaan.

Loppuilta vietetään yhteisessä iltajuhlassa Nummijärvi Campingin ravintolassa, lisäksi kerätään arvokasta kuppilatiimaa. Musiikista vastaa Duo Marino.                                                                                             

Vuonna 2016 aloitettu Saunarieha järjestettiin tänäkin vuonna. Saunoja on ilmoittautunut paikalle useita mm. Rytö-Läjä, Hankkija, Konkurssipesä ja Lau-Tee. Paikalla ehdottomasti myös Cessna-lentokonesauna! Saunojen omistajat voivat ilmoittautua mukaan sihteerille 050-518 5138 tai airpilotry@gmail.com. Yleisön kannattaa ottaa pyyhkeet ja uikkarit mukaan, ja kokea jotain ainutlaatuista. Harvoin on tarjolla lentokoneiden laskeutuminen jääkiitotielle näkymänä saunan ikkunasta tai vilvoittelupenkiltä tai avannosta käsin. 

Leirintäalueen ravintola sijaitsee jääasematason vieressä ja on avoinna koko tapahtuman ajan, saatavilla on aamupala, lounasbuffet, grilliruokia yms. (A-oikeudet). Jäällä myydään lentokerhon toimesta grillistä makkaraa, muurinpohjalättyjä, kahvia ja itseleivottua pullaa sekä lämmintä juotavaa. Yöpyä voi paikan päällä leirintäalueen lämpimissä mökeissä, varaa majoitus ajoissa! Ilmailutapahtuma sijaitsee Kauhajoella Nummijärven leirintäalueen rannassa, osoite Nummijärventie 591, 61910 Kauhajoki. Tervetuloa koko perheen voimin!


Autoilla saapuvilta peritään portilla parkkimaksu 10€ / auto.

Ilma-aluksilla saapuvilta peritään osallistumismaksu 10€ / ilma-alus (sis. lentäjien iltaohjelman).

Yhteydenotot palautelomakkeella tai Matti Nummijärvi 0400 865 650. Majoitusvaraukset Nummijärvi Camping 045 267 0270.  


Seuraa tapahtumia suorana lähetyksenä Fly In Radiosta La ja Su nettiradion kautta osoitteessa www.radioscoop.fi tai klikkaa viereistä kuvaa!

Nummijärvi Fly In 2018 kuvat by Johan hagström sekä Vasabladet juttu. 

Nummijärvi Fly In 2018 videokooste, Anette Kulmala

Nummijärvi Fly In 2018 Facebookissa

YHTEENVETO NUMMIJÄRVI FLY IN 2018

YHTEENVETO NUMMIJÄRVI FLY IN 2017

facebook.jpgTapahtumasivu 2017 Facebookissa

pdf.jpgOhjelma 2017 + Laskeutumiskartta 2017

Tässä alla kuvia ja videoita vuodelta 2017:

Johan Hägström / Vasabladet / Seven Days -juttu sekä valokuvat.

Kuvagalleriat: Sebastian Viinikainen ja Pekka Suovaara.

Videot: Anette KulmalaPertti Kiuru ja Henri Vesapuisto

pdf.jpgYhteenveto 2016 

lennatys.jpg2015 tapahtuma peruttiin huonon jäätilanteen vuoksi

Yhteenveto 2014 pdf.jpg

pdf.jpgYhteenveto 2013Kuvagalleria 2013 + Ilmakuva lauantailta 2013


Yhdistyneen kuningaskunnan lippuInformation in English + Check also this!   Saksan lippuInformation auf Deutsch

esittely1.jpgesittely2.jpgesittely3.jpg