Seuraava Nummijärvi Fly In järjestetään 9 - 11.3.2018 !

FLY IN 2018 MAINOS

Nummimainos_pieni-2.jpg
Nummijärvi Fly In
on ilmailupiireissä perinteeksi muodostunut lentäjien kokoontuminen ja lentokauden avaus aina maaliskuun toisena viikonloppuna Kauhajoella Nummijärven jäälentopaikalla. Vuonna 2017 tapahtuma järjestettiin 15.kerran 10. - 12.3.2017.

Suuret kiitokset ilmailijoille, siirrettävien saunojen omistajlle, yleisölle, yhteistyökumppaneille ja talkoolaisille onnistuneen Nummijärvi Fly In 15. juhlavuoden ja Ilmailun riemua - 100 lentokonetta Kauhajoelle Suomi100 tapahtumamme toteuttamisesta.

Tapahtumaan osallistui 56 ilma-alusta (49 lentokonetta, 3 helikopteria, 3 autogyroa ja 1 kuumailmapallo), suuri joukko laskuvarjohyppääjiä, useita lennokkeja ja kuusi siirrettävää saunaa. 

Johan Hägström / Vasabladet / Seven Days -juttu sekä valokuvat.

Kuvagalleriat: Sebastian Viinikainen ja Pekka Suovaara.

Videot: Anette KulmalaPertti Kiuru ja Henri Vesapuisto.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran pienimuotoisena kokoontumisajona vuonna 2003. Joten tänä vuonna Nummijärvi Fly In täyttää 15 vuotta! Lentokerho Air Pilot ry:n toimesta tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta nykyiseen laajuuteensa ilmailijoiden talvilentokauden päätapahtumaksi. Lentosään suosiessa jäälentopaikalla vierailee noin 50 ilma-alusta, mm. yksi- ja kaksimoottorikoneita, ultrakevyitä, purjekoneita, helikoptereita, autogyroja, riippu- ja varjoliitimiä, paramotoristeja, laskuvarjohyppääjiä, lennokkiharrastajia ja Suomi100 -kuumailmapallo.

Tapahtumassa yleisölennätystä tarjoaa Nordic Avia nelipaikkaisella Cessna 182:lla. Ota yhteyttä suoraan yritykseen jo etukäteen ja varaa lentosi 040 525 6292.

Voit varata etukäteen lennon myös Suomi100 -kuumailmapallolla. Soita suoraan Henri Äijälä 044 754 7754

kuumailmapallo_pieni.jpgPerjantaina puolesta päivästä lähtien Air Pilotin väki rakentaa tapahtumassa tarvittavat muut rakenteet kuten kahvion, kuulutukset, lennonsuunnittelutilat, sähkön tarpeet, jne. Osa lentäjistä saapuu koneillaan paikalle jo perjantaina. Lentäjille perjantai-illalla Camping rantasauna kuumana ja ravintolassa karaokea. 

Lauantai on tapahtuman pääpäivä, jolloin jäälentopaikalle laskeutuu suurin osa vierailevista koneista. Lentotoiminta on täydessä vauhdissa aamusta aina auringonlaskuun. Vuosi vuodelta tapahtuma kerää jäälle yhä enemmän myös ilmailusta kiinnostunutta yleisöä. Ilmailuvalokuvaajille tilaisuus on talvimaisemineen ainutlaatuinen, kuvattavana on lähes kaikki harrasteilmailun lajit

Uusi ohjelmanumero lentotoimintaan on tulossa lauantaina klo 15. Tarkoituksena on toteuttaa yhteislento Nummijärven jäältä Kauhajoen keskustan ylle. Silloin taivaalla nähdään joukko koneita ns. puljassa tervehtimässä kaupunkilaisia.

Lauantai-illalla lentotoiminnan rauhoittuessa lentäjät siirtyvät leirintäalueen ravintolaan kuuntelemaan ilmailuaiheista luentoa. Ilta jatkuu lentäjien rantasaunavuorolla ja ruokaillen. Naislentäjille ja lentäjien vaimoille on järjestetty oma sauna. Loppuilta vietetään yhteisessä iltajuhlassa Nummijärvi Campingin ravintolassa. Duo Tähtiveijarit innoittaa meidät tanssin pyörteisiin. Lisäksi kerätään arvokasta kuppilatiimaa.

Duo_Tahtiveijarit.jpgVuonna 2016 aloitettu Saunarieha järjestetään toistamiseen tänäkin vuonna. Tavoitteena on saada paikalle vähintään 10 siirrettävää saunaa, ja luoda avanto saunojen keskelle. Saunojen omistajat voivat ilmoittautua mukaan sihteerille 050-518 5138 tai airpilotry@gmail.com. Yleisön kannattaa ottaa pyyhkeet ja uikkarit mukaan, ja kokea jotain ainutlaatuista. Harvoin on tarjolla lentokoneiden laskeutuminen jääkiitotielle näkymänä saunan ikkunasta tai vilvoittelupenkiltä tai avannosta käsin.

Leirintäalueen ravintola sijaitsee jääasematason vieressä ja on avoinna koko tapahtuman ajan, saatavilla on aamupala, lounasbuffet, grilliruokia yms. (A-oikeudet). Jäällä myydään lentokerhon toimesta grillistä makkaraa, muurinpohjalättyjä, kahvia ja itseleivottua pullaa sekä lämmintä juotavaa. Yöpyä voi paikan päällä leirintäalueen lämpimissä mökeissä, varaa majoitus ajoissa! Ilmailutapahtuma sijaitsee Kauhajoella Nummijärven leirintäalueen rannassa, osoite Nummijärventie 591, 61910 Kauhajoki. Tervetuloa koko perheen voimin!

Autoilla saapuvilta peritään portilla parkkimaksu 10€ / auto.

Ilma-aluksilla saapuvilta peritään osallistumismaksu 10€ / ilma-alus (sis. lentäjien iltaohjelman).

Yhteydenotot palautelomakkeella tai Matti Nummijärvi 0400 865 650. Majoitusvaraukset Nummijärvi Camping 045 267 0270.

Fly_In_Radio.jpgSeuraa tapahtumia suorana lähetyksenä Fly In Radiosta La ja Su nettiradion kautta osoitteessa www.radioscoop.fi tai klikkaa viereistä kuvaa!

facebook.jpgTapahtumasivu 2017 Facebookissa

pdf.jpgOhjelma 2017 + Laskeutumiskartta 2017

pdf.jpgYhteenveto 2016FlightForum-kuvagalleria 2016

lennatys.jpg2015 tapahtuma peruttiin huonon jäätilanteen vuoksi

Yhteenveto 2014 + FlightForum-kuvagalleria 2014pdf.jpg

pdf.jpgYhteenveto 2013Kuvagalleria 2013 + Ilmakuva lauantailta 2013


Yhdistyneen kuningaskunnan lippuInformation in English + Check also this!   Saksan lippuInformation auf Deutsch

esittely1.jpgesittely2.jpgesittely3.jpg