ULTRAKEVYTLENTÄJÄN LUPAKIRJAKURSSIT

Ultrakevytlentäjän lupakirjan teoriakurssin voit aloittaa milloin tahansa! Suomen urheiluilmailuopiston järjestää kursseja joustavasti, lue kursseista lisää täältä.

Ota yhteyttä lennonopettajiimme ja varaa aika esittelylennolle!

Kun päätät aloittaa lupakirjakurssin:

1. Liity Air Pilot ry:n ja Suomen Ilmailuliiton jäseneksi täältä!

2. Ilmoittaudu Suomen urheiluilmailuopiston teoriakurssille tästä!

3. Varaa aika ilmailulääkärille, lista hyväksytyistä ilmailulääkäreistä löytyy täältä!

Teoriat käydään verkossa omien aikataulujen mukaan ja lentokoulutus voidaan aloittaa vaikka heti!


Toteuta haave lentämisestä ja suorita UPL Ultra-B lentolupakirja kerhossamme Kauhajoen lentopaikalla! 

Ota meihin yhteyttä niin sovitaan tarkemmin lentokurssisi aikataulu. Lisätietopyynnöt ja kurssille ilmoittautumiset numerosta 050 5593094.


Kurssille pääsyvaatimuksena on vähintään 16 vuoden ikä, normaali terveys ja kiinnostus ilmailua kohtaan. Kurssi sisältää lentoteoriaa verkko-opiskeluna ja minimissään 25 tuntia koululentoja. Lento-osa lennetään opettajalle ja oppilaalle sopivan aikataulun mukaan. Suurin este lentämiselle on huono sää. Koko lentolupakirjakoulutus kestää minimissään 4 kk. Kurssin hinta on kokonaisuudessaan noin 6000€. Lupakirjan suoritettuasi voit vuokrata ja lentää kerhomme koneilla.

Ultrakevyt lentokone on yleisimmin kaksipaikkainen, jonka lentoonlähtömassa ei ylitä 450 kg:a, ja jos koneeseen on asennettu koko koneen kantava pelastusvarjo, 472,5kg. 1.1.2021 astui voimaan kauan kaivattu määräysmuutos AIR M5-10 (Ultrakevyiden ilma-alusten lentokelpoisuus ja valmistus) joka sisältää nyt ultrien painonkorotuksen aina 600kg asti. Määräystekstiin pääsee tutustumaan täällä.

Air Pilot ry:n Ikarus C42 CS on uuden määräyksen mukaisesti muutettu 560kg maksimi lentoonlähtömassalle (MTOW) 11/2021.

Matkalentonopeus konetyypistä riippuen on 140-200km/h ja polttoainekulutus pienen auton luokkaa. Nykyajan ultrakevyet lentokoneet muistuttavat ulkoisesti modernia lentokonetta. 

Kerhomme jäsenenä voit osallistua Suomen talvilentokauden päätapahtuman Nummijärvi Fly In ja kesällä Konerieha ilmailupäivän järjestelyihin. Lisäksi järjestämme kesäkaudella torstailentoja, jotka keräävät yhteen 5-20 konetta viikottain ympäri maata kerhomme koneet mukaanlukien.

Kevytilmailu on edullinen harrastus verrattuna moneen moottoriurheiluharrastukseen. Keskimäärin kerhomme jäsenistö lentää kerhon koneilla noin 800€ edestä vuodessa, sisältäen koneen vuokrat, polttoaineet, vakuutukset ja laskeutumismaksut. 

Lupakirjan ylläpitämiseksi tulisi 24 kuukauden aikana lentää 12 tuntia sekä 1 tunti koululentoa opettajan kanssa. 

Tervetuloa mukaan kevytilmailun maailmaan!